Matematik Köşesi

Gelişmiş ülkelerin her alandaki başarılarına baktığımızda Matematik dersine verdikleri önemi de görüyoruz. Erken çocukluktan itibaren eğitim sistemlerinde sayılarla çocukları tanıştırma ve hayatlarının her evresinde matematiği sevdirme ve yaşayarak öğrenmelerini sağladıklarını yapmış oldukları çalışmalardan anlayabiliriyoruz. Gerçekten de ülkemizdeki LGS,YKS,KPSS vb seçme sınav sonuçlarında öğrencilerimizin matametik başarılarının artmış olduğunu görsek bile istene düzeyde değildir.

Bizlerde Dikme Hacı Yasemen Yılmazel İlkokulu olarak; KAFKAS projesi alt projesi Matematik Sokağı projesi,ayrıca matematiği sevdirme,eğlenerek öğrenmelerini sağlama ve bunu kalıcı hale getirme çalışmaları kapsamında 3/A sınıfımızda matematik köşesi oluşturduk. Panolara asmış olduğumuz haftanın matematik sorularıyla öğrencilere yarışma ortamı sağlıyoruz. Olumlu dönütler aldığımız bu etkinliğimizin çocukların gelişime büyük katkısı olacağından hiç şüphemiz yok. Matematik köşesinin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen sınıf öğretmenimize teşekkür ederiz.

28-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-2023